U bent hier  ›Home› 

FEBIAC Academy

FEBIAC Academy richt zich tot mensen die in de autosector actief zijn. De meest in het oog springende activiteit van de Academy is de opleiding ‘Advanced Automotive Management’. Die is heel specifiek bedoeld voor managers in de auto-, motor- of vrachtwagensector en die in dienst zijn bij:


 • een concessiehouder of invoerder
 • een producent van uitrustingen of een constructeur
 • een leasing- of verzekeringsbedrijf

Waarom een managementopleiding voor de autosector?


Autobedrijven zijn vandaag aan voortdurende veranderingen onderhevig. Om te kunnen blijven concurreren, moeten ze telkens weer nieuwe ideeën, concepten en oplossingen zoeken. Bedrijfsleiders moeten tegen die achtergrond een duidelijke bedrijfsstrategie uitwerken en in overleg met hun medewerkers concrete doelstellingen vastleggen. De manager wordt een strateeg, een financieel expert en een coach! Vanuit die visie op het management ontwikkelt FEBIAC al sinds 12 jaar het programma Advanced Automotive Management: een beroepsopleiding op maat van de autosector waarin zowel managementtechnieken als persoonlijke vaardigheden aan bod komen. Het economische opleidingsinstituut ICHEC Entreprises staat borg voor de noodzakelijke knowhow en academische ondersteuning.


Acht concrete troeven voor een unieke opleiding


 1. U leert om te gaan met de veranderingen in uw sector en ze tot kansen voor uw bedrijf om te buigen;
 2. U ontwikkelt een visie op de toekomst van uw bedrijf en u kunt die visie in een bedrijfsplan omzetten;
 3. U wordt een expert in financiële analyses wat u bij onderhandelingen en projecten zal helpen;
 4. U maakt efficiënt gebruik van uw tijd;
 5. U leert met goed gevolg communiceren;
 6. U beschikt over indicatoren waarmee u uw afdelingen snel en doeltreffend kunt doorlichten;
 7. U analyseert uw eigen sterke en zwakke punten;
 8. U verrijkt uw kennis van de autosector door de interactie met de andere deelnemers.

Verloop van de opleiding


Het volledige programma telt 18 lesdagen en loopt van oktober 2013 tot april 2014. In principe worden er elke maand drie dagen les gegeven. Het programma wordt zowel in het Frans als het Nederlands aangeboden. Om het hoge niveau van de opleiding te garanderen, is het aantal deelnemers beperkt tot 20 per taalgroep. Wie aan het volledige programma deelneemt en in het eindexamen (een casestudy) slaagt, ontvangt het officiële diploma ‘Advanced Automotive Management’ dat door FEBIAC en ICHEC Entreprises samen wordt uitgereikt.


De lessen hebben plaats in het Huis van de Automobiel, Woluwelaan 46, 1200 Brussel.